Genital Estetik HeraMENÜ
Venüs Tepesi Estetiği

Karboksiterapi

Karboksiterapi, karbondioksit gazının vücuda enjeksiyon yolu ile verilmesi şeklinde uygulanan bir tedavi türüdür.

Karboksiterapi

Karboksiterapi, karbondioksit gazının vücuda enjeksiyon yolu ile verilmesi şeklinde uygulanan bir tedavi türüdür. Vücudun farklı bölgelerinde kozmetik ve antiaging (yaşlanma önleyici) etkilere sahiptir. “Karbondioksit gazı infüzyonu”, “CO2terapi”, İngilizce’de ise “Carboxytherapy” olarak geçmektedir. Tedavi amaçlı cilt altına ilk karboksiterapi uygulaması 1932 yılında yapılmıştır.

Karboksiterapi nedir?

Karbondioksit gazı tüpü, akım regülatörü ve aktarma borularından oluşan bir cihaz vasıtası ile karbondioksit gazının vücut içine enjeksiyonunu içeren bir tedavi yöntemidir. Karbondioksit tüpü içindeki gaz filtre edilip temizlendikten sonra plastik bir tüpe, plastik tüp ucundaki iğne vasıtası ile de hastaya aktarılmaktadır.

Bu ince iğne cilde batırıldıktan sonra hastanın uygulama alanına gazın yayılması sağlanır. İğnenin batırıldığı derinliğe göre karbondioksit (CO2) gazı cilt altı dokuda veya yağ içinde yayılacaktır.

Akım miktarı ve verilecek gaz volümü bölgeye göre değişeceğinden, hekim tarafından ayarlanmaktadır.

Karboksiterapi

Etki mekanizması nasıldır?

Karbondioksit (CO2) gazı verildikten sonra cilt altı veya yağ içinde hızla yayılmakta, daha sonra bu bölgede kan dolaşımı artmakta, atardamarlar genişlemekte, dolaşım hızlanmakta ve kolajen yapımı uyarılmaktadır.

Böylelikle cildin elastikiyeti artmakta, ince çizgiler azalmakta, doku daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmaktadır. Diğer taraftan “Bohr etkisi” adı verilen fizyolojik bir olay da gerçekleşmektedir.

Bohr etkisi nasıl olur?

Akciğerin kılcal damarları içindeki alyuvarların yapısındaki hemoglobin oksijen ile birleşerek “Oksihemoglobin” (HbO2) haline gelir. Alyuvarlar, içeriğindeki oksihemoglobin ile birlikte sistemik kan dolaşımı içinde vücudun farklı bölgelerine yayılır.

Karbondioksit gazı yoğunluğu fazla, PH’ı düşük olan dokularda alyuvarların içindeki oksihemoglobin (HbO2) molekülü oksijenden ayrılarak, oksijen atomu dokuya bırakılmaktadır. Böylelikle dokunun oksijenlenmesi sağlanmaktadır. Bu fizyolojik olaya “Bohr fenomeni” veya “Bohr etkisi” adı verilmektedir. Dokunun sıcaklığının fazla oluşu da Bohr etkisini arttıran faktörlerden birisidir.

Karboksiterapi vücudun hangi bölgelerine uygulanır?

Cilt kalitesini arttıran Karboksiterapi tedavileri tüm vücuda uygulanabilmektedir. En sık uygulama alanları arasında:

  • Selülit bölgeleri (Kalça, karın, bacak arkaları),
  • Göz çevresi,
  • Yüz,
  • Boyun ve gıdı bölgesi,
  • Kollar,
  • Genital alan bulunmaktadır.

Karboksiterapi faydaları nelerdir? Uygulama Alanları

Karboksiterapi daha sıklıkla estetik yönden güzelleştirme amacıyla kullanılmaktadır. En sık uygulama alanları ve faydaları aşağıda sıralanmıştır.

Selülit Tedavileri

Tıbbi ismi “lipodistrofi” olarak bilinen selülit ergenlik sonrası kadınların %90’ında görülen ve cilt altı yağının ciltten çıkması ile kendisini gösteren kozmetik bir sorundur. Selülit tedavisinde, karbondioksit gazı yağ dokusu içine enjekte edilmekte, böylelikle yağ hücreleri öldürülmekte ve daha sonra bu hücreler vücut tarafından atılmaktadır. Genellikle haftada bir 8-10 seans arasında tedavi uygulanır. Yapılan bilimsel çalışmalarda da selülit tedavisinde CO2terapisinin etkinliği gösterilmiştir.

Lokal Obesite (Bölgesel Şişmanlık) Tedavileri

Lokalize yağlanma sorununda selülit tedavisine benzer şekilde özellikle karın, bel, sırt gibi bölgelerde yağlanmanın azaltılması amacıyla karboksiterapi cihazları kullanılabilmektedir. Karbondioksit gazı yağ hücreleri için toksik etkiye sahiptir ve bu hücrelerin yıkılmasını sağlar. Genel olarak 7-10 gün aralıkla 12 seans şeklinde önerilir.

Mons Pubis Küçültme (Venüs Tepesi İnceltme)

Daha önceden hızlı kilo alan kişilerde daha sonra kilo verilme bile mons pubis bölgesi normalden daha iri ve yağlı olabilmektedir. Bu durum tayt, bikini giyimi sırasında görsel olarak rahatsızlık vericidir. Mons pubis (Venüs tepesi) bölgesindeki yağlarının karboksiterapi ile ameliyatsız küçültülmesi, bu bölgenin inceltilmesi kozmetik açıdan rahatlık sağlamaktadır.

Cilt Çatlakları (Stria Tedavisi)

Hızlı kilo alıp verme, hızlı büyüme ve gebelik gibi durumlarda vücudun hızla büyümesine adapte olamayan cilt dokusu çatlayabilir. Buna bağlı olarak “stria” (strech marks) adı verilen cilt çatlaklıkları ortaya çıkabilir. Strialar özellikle ergenlik döneminde, gebeliğin son aylarında, vücut geliştirme sporu yapanlarda ve hormon tedavisi alanlarda sıkça görülmektedir.

Dermal kolajenin yırtılması ile oluşan bu izlerin tedavisinde karboksiterapi oldukça etkilidir. Karboksiterapi, yeni kolajen üretimi uyararak cildin yeniden toparlanmasını sağlamaktadır.

Karboksiterapi Uygulama

Göz Altı ve Göz Çevresi Morlukların Tedavileri

Göz çevresi morlukları ve göz altı torbaları genellikle dolaşım bozukluğuna ve damarsal göllenmeye bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Karboksiterapi göz altı morluklarında ve torbalanmada bölgesel kan akımını arttırarak oldukça etkili bir tedavi sağlamaktadır.

Ameliyat İzlerinin Tedavileri

Hem kolajenin arttırılması, kötü kolajenin yıkımı, hem de kan dolaşımının arttırılması yolu ile ameliyat izleri tedavi edilebilmektedir.

Lokal Alopesi (Bölgesel Kellik) Tedavileri

Dolaşım bozukluğuna bağlı olarak gelişen alopeside karboksiterapi oldukça faydalıdır.

Karboksiterapi genital bölgede hangi durumlarda kullanılır?

Karboksiterapi genital bölgede hem genital estetik hem de işlevsel amaçlarla kullanılabilmektedir.

Karboksiterapi İle Genital Rejuvenasyon (Gençleştirme)

Karboksi ile genital rejuvenasyon, yani genital bölgenin gençleştirilmesi son yıllarda popülerlik kazanmıştır. Bu uygulamalar arasında:

  • Büyük dudakların (labia majora) gençleştirilmesi, daha sağlıklı, diri ve canlı bir hal kazandırılması,
  • Venüs tepesinin küçültülmesi,
  • Ameliyat izlerinin düzeltilmesi (Sezaryen, apandisit, genital estetik operasyonlara bağlı izler),
  • Folikülit (cilt batıkları) sonrası oluşan nedbe dokularının tedavisi,
  • Vulvar vestibulitis tedavisi,
  • Menopoza bağlı şikayetlerin giderilmesi,
  • Vajinal kuruluk ve cinsel ilişkide ağrı tedavisi,
  • Büyük dudaklara yağ veya hyaluronik asid enjeksiyonu öncesi bu bölgenin kan dolaşımının arttırılması sayılabilir. Böylelikle enjekte edilen madde daha uzun süre kalıcı olabilmektedir.

Farklı Alanlarda Karboksiterapi Uygulamaları

Karboksiterapi farklı alanlarda da kendisine yer bulmuştur. Bunlar arasında:

  • Erektil disfonksiyon (Erkeklerdeki İktidarsızlık sorunu),
  • Akut artritler,
  • Reynaud sendromu yer almaktadır.

Karboksiterapi işlemi ne kadar sürer?

Tüm tedaviler ayaktan, genellikle ortalama 10 ile 30 dakika arasında sürmektedir.

Karboksiterapi ağrılı bir işlem midir?

Hayır. Oldukça kolay şekilde hastalar tarafından tolere edilmektedir, bu nedenle anesteziye gerek yoktur. Uygulama sırasında kısa süreli kaşıntı olabilmektedir.

Bölgesel obesite ve selülit tedavilerinde karbondioksit gazı daha derine verildiğinden ötürü hafif bir bölgesel basınç hissi olabilmektedir.

Yeni teknolojilerde, karbondioksit gazı vücuda verilmeden önce cihaz içinde ısıtılmakta, böylelikle işlem tamamen ağrısız bir şekilde yapılabilmektedir.

Karboksiterapi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

İşlem sonrasında ıstırahata gerek yoktur, gündelik hayata aynen devam edilebilir. Ancak karboksiterapiyle yağ eritme veya selülit tedavi yaptıran hastalar 24 saat süre ile yüzme, küvette yatma gibi aktivitelerden uzak durmalıdırlar.

Karboksiterapi güvenli bir işlem midir?

Evet. Karbondioksit gazı tüm vücudumuzda doğal olarak bulunan bir gaz olduğu için, yapılan işlem de oldukça güvenlidir. Zaten endoskopik ameliyatların pek çoğunda, çok daha yüksek miktarda karbondioksit gazı batın içine güvenle verilmektedir. Yine de yeterli çalışma olmadığı için FDA onayı bulunmamaktadır.

Karboksi uygulamaları; alerji yapmaz, bölgesel ve sistemik riskler taşımaz, kan basıncını yükseltmez ve vücutta karbondioksit gazı birikmesi yapmaz. Vücuda enjekte edilen gazın tamamı dokunun kendisi, akciğerler ve böbrekler tarafından atılmaktadır.

Karboksiterapi yan etkileri var mıdır?

Yan etkileri yok denecek kadar azdır. Bazen uygulama bölgesinde iğne batmasına bağlı olarak hafif bir morartı veya kızarıklık oluşabilir. Bu şikayetler birkaç gün içerisinde geçmektedir.

Karboksiterapi kimler için uygun değildir?

Karboksiterapi her yaş grubunda uygulanabilen güvenli bir tedavi yöntemidir. Ancak bazı durumlarda karboksiterapi uygun değildir. Bunlar:

  • Pıhtılaşma sorunu olanlarda,
  • Pıhtılaşma önleyici tedavi alanlarda,
  • Kalp hastalığı, kalp krizi öyküsü veya kalp pili olanlarda,
  • Nörolojik sekeli olanlarda,
  • Gebelikte,
  • Tedavi alanında bölgesel enfeksiyonu olanlarda,
  • Daha önce beyine pıhtı öyküsü olanlarda önerilmemektedir.

Ayrıca karaciğer yetmezliği, ileri düzey böbrek hastalığı, epilepsi, amfizem gibi hastalığı olanlar için de uygun değildir. Sistemik bir rahatsızlığı olan tüm hastaların uygulama öncesinde hekimlerine danışmalarında fayda olacaktır.

Karboksiterapi kaç seans sürer?

Karboksiterapi seansları, uygulama bölgesine ve problemin düzeyine göre ortalama olarak 6 ile 12 seans arasında değişmektedir. Seanslar genellikle haftalık uygulanmakla birlikte, haftada 2 veya iki haftada 1 seans şeklinde de olabilir.

Karboksiterapi fiyatları nasıldır?

Ülkeden ülkeye, klinikten kliniğe, uygulama seans sayısı ve bölgenin genişliğine bağlı olarak karboksiterapi fiyatları değişmektedir. Karboksiterapi tedavi ücretleri ile ilgili olarak klinik ile görüşmenizde farda olacaktır.

Kliniğimizde Karboksiterapi Uygulamaları ve Randevu

İstanbul Nişantaşı kliniğimizde kozmetik ve fonksiyonel amaçlı “teknolojik ısıtma sistemli” karboksiterapi tedavileri yapılabilmektedir. Bunun için +90 530 763 34 00 numaralı Whatsapp hattımızı arayarak veya mesaj bırakarak bilgi veya randevu alabilirsiniz.

Genital Estetik Yaptıranlar

SORU SOR

* Bilgileriniz gizli tutulmaktadır ve üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır.

DR. SÜLEYMAN ESERDAĞ TARAFINDAN VERİLEN EĞİTİMLER / SUNUMLAR

2017 sonrası, Doç. Dr. Süleyman Eserdağ tarafından verilen kurs, eğitim ve toplantıların bir kısmını aşağıdaki bölümlerden inceleyebilirsiniz.

Tüm Eğitimler
Merkezimiz HakkındaGenital Estetik HeraDoç. Dr. Süleyman Eserdağ
0212 225 15000312 426 85 25
Bu web sitesi, web sitemizin kalitesini artırmak için istatistikler oluşturmak amacıyla veri toplamak için tanımlama bilgileri kullanır. Aşağıdaki butonlara tıklayarak veya Çerez Politikası sayfasını ziyaret ederek çerezlerimizi kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Herhangi bir seçim yapılmaması durumunda varsayılan "izin yok" seçeneği geçerlidir ve reddetme kullanıcı deneyiminizi sınırlamaz.
Kabul EtReddetÇerez Politikası